vrijdag 20 maart 2020

Wij en video-vergaderen.

Naast al het contact met de kinderen moeten wij ook een nieuw pad bewandelen en per video-verbinden vergaderen met elkaar. Om 9 uur zou dat gebeuren.
Nu weet ik niet hoe het de anderen is vergaan, maar ik zat al om kwart voor 9 klaar. Ach....en wat leuk was het om elkaar in elk geval even te zien en, met beperkingen,  te spreken. Schermen overdwars, ontdekken dat we nooit tegelijk in beeld zijn, leren microfoons uit te zetten als je toch niets te zeggen hebt, het was voor ons echt nieuw. 

Weet je?
We missen elkaar, we missen de kinderen en we missen de ouders. We missen de school.
Daar hebben we tijdens de Zomervakantie helemaal niet zoveel last van, maar nu wel.
We zongen voor juf Sonja, die vandaag jarig is, we keken mee naar een uitdraai van de 20 weken echo van juf Emily, hoorden we dat de kleinkinderen van juf Jacqueline bij haar logeren  en we snappen precies waarom de een wel aanwezig kan zijn op school en de ander niet. Want uiteindelijk zijn er bij ons op school ook mensen die voorzichtig moeten zijn omdat ze zelf  kwetsbaar zijn of een gezinslid hebben die risico's uit de weg moeten gaan.

Na een uur verbraken we de verbinding. Maandagmorgen volgt dan een eerste echte vergadering.

Het is bijna weekend. Ik las dat de bibliotheken in Aa en Hunze een bezorgdienst gaan opzetten. Geen idee of dat in Assen ook gebeurt, maar ik zou er gebruik van maken. Een tasje met boeken aan je deur is al leuk toch?

Leestips:
Bedtijd
(Van Arnika)



(Van Dieuwertje)



Dottie's eieren
(Van Carin)


Lees op vaste momenten voor, lees véél voor en zoek een boek dat jij zelf ook leuk vindt om voor te lezen. Brief aan de koning van Tonke Dragt, bijna alles van Astrid Lindgren , alles van de Boze Heks van Hanna Kraan, alles van Paul Biegel, boeken van Hans Hagen,  Minoes van Annie  M.G.........
We weten dat een deel ook verfilmd is, maar als je dan toch de tijd hebt.....lees dan lekker voor. Maak er een moment van. Met een kaarsje. Bij de koffie, de thee of (beter nog EN) voor het slapen gaan.

Het is mogelijk om te reageren op deze post. Jullie hebben vast aanvullende ideeën. 



Tot slot een bericht (met foto die ik mag plaatsen) van een vader vanmorgen.


Begeleid door de tekst: 'DE SCHOOL STAAT ER NOG'. Dat is goed te weten.

Fijn weekend allemaal!
juf Carin.

3 opmerkingen:

  1. Misschien is het een leuk idee voor de kinderen om kaartjes te maken en te schrijven voor de patienten die vanuit Brabant zijn overgekomen naar het WZA? Deze patienten mogen helaas geen bezoek ontvangen. Dus denk dat ze heel blij zijn met wat post.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een goed idee. Merk wel dat het fijn is een echte afzender te zien. gw 26 klinkt zeer onbekend. Morgen hebben we vergadering. Ik ga het zeker overleggen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mooi initiatief deze blog. Kunnen we ook een beetje achter de schermen kijken hoe jullie dit oppakken in deze bijzondere tijd.

    De kaartjes mogen niet meer las ik net - https://twitter.com/umcg/status/1241780319293972487

    BeantwoordenVerwijderen