vrijdag 10 april 2020

Passietijd.

Wanneer de kerstdagen achter de rug zijn en we oud- en nieuw hebben gevierd stellen we elkaar de vraag: welke passion gaan we dit jaar beluisteren?


foto: juf Magda


 Zijn we weer toe aan Bach’s Johannespassie of wordt het toch weer de Matthäuspassion? 
Willen we een uitvoering bezoeken in het theater of kiezen we voor een kerk met fantastische akoestiek en met meestal een slecht zicht op het orkest en koor door de enorm dikke pilaren, die je in een oude kerk vindt?
 En voor welke uitvoering gaan we? Wordt het weer Het Noord Nederlands Orkest in Groningen of gaan we naar het Concertgebouw in Amsterdam? Dit jaar viel de keuze op het Concertgebouw. Niet omdat daar de uitvoering ons meer zou raken maar omdat onze dochter daar woont en zij de kaartjes had geregeld. 

Maar dan....dan gooit Corona roet in het eten. Geen enkele uitvoering dit jaar, geen Mattheus of Johannes. Geen uitvoering die zo erg zorgt voor een ‘juist’ paasgevoel. Geen Bach, geen live ontroering. 

foto: juf Magda

Wel een keuze uit diverse uitvoeringen in de CD-kast. Zowel de Mattheus als de Johannes zijn daar te vinden. Uitgevoerd door gerenommeerde dirigenten en orkesten maar ook een Kruitvatversie. 
Dit jaar blijven we binnen, doen de gordijnen dicht, leggen de telefoon weg en luisteren... uren lang. 



foto: juf Magda



En wie weet zal ik ongegeneerd luid mee gaan zingen. Heerlijk. 
Deze prachtige tijdloze muziek is de komende week regelmatig te beluisteren op Radio4. (meer weten? KLIK HIER )

Juf Magda.


Wil je zelf zingen? O, Haupt voll Blut und Wunden (KLIK HIER)

Wil je dit lied horen? (KLIK HIER)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten